Helsingin lastensuojelussa ja perhepalveluissa on johtamisvaje

Lastensuojelusta on päivän Helsingin Sanomien mielipideosastolla kaksi juttua rinnan. Alan työntekijä Helsingistä osuu asian ytimeen, hyvään johtamiseen tarpeellisuuteen  – sen sijaan alan suurimman ja hyvin rahoitetun järjestön johtajat tarjoavat ylätason sanahelinää, joka ei käytännössä johda parannuksiin. Helsingin lasten- ja perheiden palvelut sekä lastensuojelu kaipaavat kipeästi perhelähtöistä uudistamista ja hyvää näkemyksellistä johtamista. Vanha tie on kuljettu ajat sitten loppuun.  Asia on tärkeä myös siksi, että kustannukset ja palveluiden tarve on kasvanut vuodesta toiseen Helsingissä. On itseasiassa käsittämätöntä, miten tilanteen on vain annettu jatkua näin epätyydyttävänä hyvn pitkään. Katseeni kääntyy Helsingin Kokoomus vetoiseen SOTE-johtoon.

HUS:n lastenpsykiatria on kehittänyt toimintaansa ottaakseen vastaan jatkuvasti kasvavan potilasvirran ja se tekee hyvää yhteistyötä mm. kouluterveydenhuollon kanssa. Tämä ei kuitenkaan riitä jos Helsinki ei kanna vastuutaan ja laita lasten ja perheiden palveluita uuteen uskoon, Huonoja tuloksia tuottavat perheneuvolat olisi tullut räjäyttää” ajat sitten. Uudistetut palvelut / toimintamallit tulee ottaa käyttöön koko Helsingissä pikaisesti. Pyörää ei edes tarvitse keksiä uudestaan – riittää kun katsoo esim. miten Imatralla on onnistuttu todennetuin tuloksin. Parhaat asiantuntijat ja työntekijät tietävät kyllä mikä toimii. Eikö Helsingin virkamiesjohto tiedä vai eikö se välitä ?

Linkitän vielä HS:ssa 6.1. olleen kirjoituksen, mutta lukaiskaapa ne tämän päivänkin kirjoitukset. http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005034112.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0